بازدید از دانشگاه عشق اباد ترکمنستان
با گسترده شدن فعالیت ها و قدرتمند تر شدن بخش تحقیق و توسعه، من به فکر پیشرفت های بزرگ تری افتادم. در طول این سالها، تلاش کرده بودیم مشتری جذب کنیم و تولیدمان را متنوع تر کنیم و حالا وقت آن رسیده بود که یک تحول اساسی در کسب و کارمان ایجاد کنیم.
سفر برادرم بهنام به آلمان، باعث شده بود تا به نوعی تفکر جهانی شدن و الگو برداری از محصولات خارجی در ذهن من شکل بگیرد. بنابراین به این فکر بودم که حتما یک سفر خارجی داشته باشم تا بتوانم دنیا را بهتر ببینم و خودم از دستاورد های شرکت های خارجی دیدن کنم.
شاید سالها قبل که کار تولید تخته پاک کن را شروع کرده بودم رفتن به یک سفر خارج از کشور، برایم دور از ذهن بود. اما اکنون دیگر سرمایه کافی برای رفتن به چنین سفری را داشتم. و می خواستم هر چه بیشتر از کسب و کار های دیگر بیاموزم.
بنابراین در این سفر تحقیقاتی به ترکمنستان که همسایه شمال غربی ایران است، سفر کردیم. بر خلاف تصوری که داشتیم متوجه شدیم که مردم کشور ترکمنستان که روزی از خاک شوروی محسوب می شد، علاقه ای به چیزهای گران قیمت ندارند.
سالها زیر نظر تفکر کومونیستی بودن، باعث شده بود تا مردم آنجا به نوعی به صرفه جویی و استفاده بیش از حد از وسایل اعتقاد داشته باشند. ما در دانشگاه ها و مدارس ترکمنستان، تجهیزاتی می دیدیم که اگر در ایران بود به دور انداخته می شد و محصول نو و جدیدتری خریداری می شد. درحالی که در ترکمنستان به خصوص در ادارات دولتی همچنان از لوازم قدیمی استفاده می کردند. این برای ما خیلی تعجب آور بود، حتی در عکسها هم مشخص است که تابلو های گچی و وایت برد آنها، عملا غیر قابل استفاده است.
بنابراین به این نتیجه رسیدیم که در ایران، تولید تجهیزات آموزشی و بازار استفاده از آن بسیار پیشرفته تر است. و در آینده با سفر های بیشتری که به کشورهای حوزه CIS داشتیم، متوجه شدیم که این فرهنگ کلی کشور های شوروی سابق ساده زیستی است.
کشور شوروی (روسیه کنونی) از سال 1922 تا سال 1991، بر بخش مهمی از جهان حکومت می کرد که کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان و کشور های اروپای شرقی، زیر مجموعه آن بودند.
در فرهنگ کومونیستی، ساده زیستی و زندگی کارگری ارزش محسوب می شد و ثروتمندی و جمع کردن مال به عنوان یک نکته منفی در نظر گرفته می شد. مردم ساکن شوروی، به اجبار، زندگی ساده ای داشتند و حتی در کشوری مانند آلمان، کارکنان آلمان شرقی که تحت حکومت شوروی بودند، حقوق کمتری نسبت به کارکنان آلمان غربی داشتند که همچنان هم آثار آن در کشور آلمان باقی مانده است.
برای همین، در کشور های این حوزه، تولید کنندگان قوی ای هم وجود ندارند که این نوع از محصولات را در مقیاس زیاد تولید کنند. با نتایجی که بدست آوردم، و بازدید از کشور ترکمنستان، تفکر صادراتی در من تقویت شد و به فکر افتادم که چرا ما با این محصولات باکیفیتی که تولید می کنیم نباید آن را به کشور های دیگر صادر کنیم. از این بابت خیلی خوشحال شدم که می توانم با کشور های خارجی کار کنم و با محصولات خارجی رقابت داشته باشم.
در کنار همه این ها، با تحقیقات بیشتر متوجه شدیم که این کشور ها توانایی خرید محصولات گران قیمت و لوکس را ندارند و اگر قرار به صادرات باشد، محصولات با کیفیت متوسط و قیمت کم، برای کشور های این حوزه مناسب تر است. مردم ترکمنستان، در خانه های کوچک و محقر زندگی می کردند و با حقوق کمی که می گرفتند توانایی خرید خانه مناسب نداشتند. تقریبا اکثر مردم ترکمنستان، در این شرایط و زندگی روستایی زندگی می کردند.
به خصوص ادارات دولتی بودجه کافی برای بابت نوسازی تجهیزات نداشتند و از تجهیزات آموزشی ابتدایی استفاده می کردند و عملا رعایت کردن استاندارد ها را رعایت برایشان معنی نداشت.
با وجود تمام این ها باز هم به دنبال راهی بودیم که صادرات به کشورهای خارجی را ممکن کنیم. در فرهنگ کشور ما این طور جا افتاده است که فکرکنیم توانایی هایی که داریم عادی هستند و آنقدر خوب نیستند. ما در خیلی موارد به صادرات فکر نمی کنیم چون فکر می کنیم توان رقابت با محصولات خارجی را نداریم. اما این طور نیست. گاهی به خاطر خلا در بازار، کشورها مجبور هستند از محصولات نه چندان با کیفیت استفاده کنند.
توصیه من این است که بازار کشور مقصد و نیاز های آن را در نظر بگیرید و حتما خودتان سفری به آنجا داشته باشید. باور کنید که با تلاش و تحقیق کافی، صادرات امکان پذیر است.
فعالیت داخلی |
---|
شروع مسیر رشد و پیشرفت در سال 1374 ( مشاهده بیشتر کلیک کنید ) |
فعالیت داخلی |
---|
تولیدتابلو گرین برد یا همان ( تخته سیاه) قدیمی خودمان در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |
گسترش دامنه فروش در شهر های دیگر ایران در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |