تقویت بخش تحقیق و توسعه ( R&D )
در بخشهای قبلی در مورد بخش تحقیق و توسعه و راه اندازی آن صحبت کردم. در بخش R&D، همیشه سعی می کردیم جدید ترین طرح ها را برای تولید انتخاب کنیم و آنها را توسعه دهیم. در واقع بخش تحقیق و توسعه قلب هر تولیدی است که می تواند باعث پیشرفت یا شکست آن شود.
در سال 86 تلاش کردم بیش از پیش، به این بخش توجه داشته باشم و در این راستا، طراحان صنعتی برجسته ای استخدام کردم که بتوانند با بررسی بازار و توجه به نکات فنی، بهترین طراحی را برای نیاز مشتری داشته باشند.
تفاوت شرکت ما با سایر شرکت ها هم همین بود. بسیاری از شرکتهای تولیدی، از طرح های همدیگر کپی کاری می کردند و خلاقیتی در تولیدات آنها دیده نمی شد. آنها فکر می کردند، داشتن بخش R&D قوی، هزینه زیادی برای آنها به همراه دارد. اما بالعکس، داشتن طراحان قوی و تکنسین ها، به کل سازمان، اعتماد به نفس و خود باوری بی نظیری می دهد که با هیچ سخنرانی انگیزشی ای بدست نمی آید.
تقاوت نیروی انسانی ما با شرکت های دیگر هم همین بود. با تلاشهایی که در طول این سالها کرده بودیم و شکست هایی که خورده بودیم، به کارمان باور داشتیم و می خواستیم صاحب سبک و تکنولوژی خودمان باشیم.
ارزش کار علمی و فنی را دست کم نگیرید. متخصصان فنی، در کارشان توانایی ویژه ای دارند و با تجربه ای که در این کار بدست آورده اند، می توانند مشکلات مختلف را بررسی و آن را حل کنند. چیزی که شاید یک کارگر ساده، آن را انجام ندهد؛ پس این وظیفه شماست که بتوانید نیرو های مسئولیت پذیر و فنی تربیت کنید.
منابع انسانی سختکوش، برای رسیدن به نتیجه مطلوب، تلاش می کنند، بار ها شکست می خورند و تجارب زیادی بدست می آورند. این باعث می شود که در موقعیت های دیگر نیز، تلاش بیشتری کنند و تجربه های قبلی به آنها کمک کند تا مسائل و مشکلات را راحت تر حل کنند. داشتن کارمندانی این چنینی، به شما کمک زیادی می کند تا بتوانید مشکلات سازمان یا حتی یک کارگاه کوچک را حل کنید.
توصیه من به شما قوی کردن و یا حتی تاسیس بخش تحقیق و توسعه است. مهم نیست که کوچک باشد اما باید کارهای فنی و نیاز مصرف کنند در آن، صورت بگیرد. سعی کنید محصول خودتان را تولید کنید و تکنولوژی خودتان را در کار وارد کنید.
انجام دادن کارهای تکراری، ساده است. گذراندن وقت برای رسیدن به پایان ماه و دریافت حقوق، کاری است که افراد زیادی آن را انجام می دهند. و اگر هم فرد تولید کننده باشد ممکن است با خود بگوید: من کارهای مهم تری دارم، باید نان این کارمندان را بدهم و یا دیالوگ معروف همه ما: ولش کن بابا!
اما در نهایت چه؟
پس از شش ماه، یک سال و حتی 5 سال، همه این زمانها گذشته اما پیشرفت جدیدی بدست نیامده!
این زمانها عمر شماست که می گذرد. این زمانی نیست که از سختی در بیاید و راحت شوید. چون حقیقت این است: سختی هیچ وقت تمام نمی شود، بلکه این دیدگاه شما به زندگی است که می تواند تغییر کند. اگر هر روز به سختی از خواب بیدار می شوید و به سرکار می روید. اگر تا آخر ماه، به زحمت برنامه تولیدی همیشگی را پیش می برید و دست به کار جدیدی نمی زنید، بدانید یک جای کار می لنگد!
دیدگاه شما نسبت به زندگی آن را یکنواخت کرده است. این شمایید که آنقدر انجام هر کاری را برای خودتان سخت کرده اید که با فکر کردن به این سختی، حتی نمی خواهید کار جدیدی انجام دهید. اگر فکر می کنید خلاقیت برای نقاشهاست و بس. باید بگویم که سخت در اشتباهید. هر زمانی که می خواهید غذای جدیدی بپزید یا از مسیری دیگر به مقصد می رسید، بارقه ای از خلاقیت داشته اید.
می گویید در شرایط اقتصادی امروز این کار شدنی نیست؟ چرا نباشد؟ مردم نیازهایی دارند که حتی خودشان هم از آن خبر ندارند. این وظیفه شماست که این نیازها را شناسایی کنید و به آنها نشان دهید. مردم اگر بدانند که نیازشان برطرف می شود، حاضر به هزینه کردن خواهند بود و همین موضوع برای شما یک بازار سود آور می سازد.
نمی گویم چیزی بفروشید که خریدار ندارد. بالعکس. باید در بخش تحقیق و توسعه بر روی رفتار مصرف کننده و تحقیقات بازار، کار کنید و دقیقا بر بخش سود آور بازار و بهینه سازی آن کار کنید. اگر در ابتدای کار پول کافی برای استخدام افراد متخصص را ندارید اشکالی ندارد. ترکیبی از افراد با تجربه و جوان کارگاه را که می دانید به کارایی محصول اهمیت می دهند، انتخاب کنید و از آنها بخواهید مشتریان و شیوه استفاده آنها از محصول را بررسی کنند. در تماس با مشتری، از آنها بپرسید که آیا از محصول راضی بوده اند یا خیر. هر وقت جایی رفتید که کسی داشت از محصول مشابه شما استفاده می کرد با دقت به رفتار او توجه کنید. با این کار تا حد زیادی در مورد ویژگی مشتریان و شیوه استفاده آنها از محصول اطلاعات بدست می آورید.
روی هر سال کلیک کنید
فعالیت داخلی |
---|
شروع مسیر رشد و پیشرفت در سال 1374 ( مشاهده بیشتر کلیک کنید ) |
فعالیت داخلی |
---|
تولیدتابلو گرین برد یا همان ( تخته سیاه) قدیمی خودمان در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |
گسترش دامنه فروش در شهر های دیگر ایران در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |