جلسه با تجار کشور افغانستان در اتاق بازرگانی
از عضویت ما در اتاق بازرگانی، سالها بود که می گذشت و در این مدت، توانسته بودیم فعالیت های تجاری مختلفی انجام دهیم. در این مدت، روابطمان با مشتریان روسی را تقویت کرده بودیم و تلاش می کردیم محموله های بیشتری به روسیه صادر کنیم. پیش از آن هم در روابط تجاری با چین و شرکت در نمایشگاه ها، توانسته بودیم موفقیت های زیادی کسب کنیم. به همین دلیل، به عنوان یکی از تاجران و تولید کنندگان برتر، در جلسه با تجار کشور افغانستان، در اتاق بازرگانی، شرکت کردیم.
روابط تجاری ایران و افغانستان
کشور افغانستان، همسایه شرقی کشور ماست که متاسفانه به دلایل مختلف اقتصاد ضعیفی دارد. این شرایط باعث شده است تا حدود 98 درصد از کشور های دیگر به کشور افغانستان محصولات دیگر صادر شود. با وجود این که از تمام ظرفیت های صادرات به افغانستان استفاده نمی شود، اما همین مقدار هم توانسته ارز آوری خوبی برای کشور داشته باشد. به طوری که صادرات ایران به افغانستان، در سال 2018، چیزی حدود 18 درصد از کل واردات افغانستان را تشکیل می دهد.
صادرات ایران به افغانستان، بیشتر موارد زیر را شامل می شود:
- چدن
- آهن
- فولاد
- شیشه
- قلع
- مواد پلاستیکی
- فرآورده های سبزیجات
- میوه
- غلات
طبق گزارش محسن خاوری هاشمی، نایب دوم اتاق اصناف مشهد، علاوه بر صادرات محصولات خام، محصولات زیر نیز پتانسیل زیادی برای فروش در بازار افغانستان دارند:
- مواد غذایی
- انواع ماشین آلات و حمل و نقل
- مصالح ساختمانی
- خدمات فنی و مهندسی
- لوازم خانگی، دکوراسیون
- مصنوعات پلاستیکی
- تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی
- فرش دستباف و ماشینی
- تابلوفرش و صنایع دستی
سایر پتانسیل ها برای روابط تجاری بین دو کشور
علاوه بر این ها، با توجه به شباهت های فرهنگی زیاد بین این دو ملت و زبان مشترک، فروش اقلام فرهنگی مانند کتاب و یا فیلم و سریال ها هم اگر مورد توجه قرار بگیرد، می تواند بسیار برای ایرانیان درآمد زا باشد.
روی هر سال کلیک کنید
فعالیت داخلی |
---|
شروع مسیر رشد و پیشرفت در سال 1374 ( مشاهده بیشتر کلیک کنید ) |
فعالیت داخلی |
---|
تولیدتابلو گرین برد یا همان ( تخته سیاه) قدیمی خودمان در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |
گسترش دامنه فروش در شهر های دیگر ایران در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |