گزارشی از سفر به مالزی – کوالانپور
سفر به مالزی
در ادامه سفر به اندونزی و آشنا شدن با فرهنگ مردم جنوب شرق آسیا، کنجکاو شدیم در مورد شرایط فرهنگی مردم مالزی و فرصت های تجاری و اقتصادی آن هم مطلع شویم. برای همین در سال 90، به همراه خانواده، راهی مالزی شدیم.
موقعیت جغرافیایی
مالزی یکی از کشور های جنوب شرقی آسیاست. مساحت این کشور حدودا، ۳۳۰۴۳۴ کیلومتر مربع است و جمعیتی معادل 32 میلیون نفر دارد. مالزی از دو بخش مختلف تشکیل شده که بخش غربی تر، شبه جزیره مالزی است و توسط دریای چین، از بخش دیگر جدا شده است. بخش دوم، قسمت شرقی مالزی است که در شمال جزیره بورنئو قرار دارد. اندونزی و پادشاهی برونئی، همسایه های این بخش مالزی هستند. از بین ایالت های مالزی، دو ایالت مهم صباح و ساراواک، در مالزی شرقی قرار گرفته اند و شبه جزیره مالزی (بخش غربی) از طریق تنگه مالاکا، که یکی از پر رفت و آمدترین گذرگاه های کشتیرانی است، درآمد بسیار خوبی دارد.
مالزی سالهای زیادی تحت سلطه استعمار بریتانیا بوده تا این که بالاخره در سال 1957، از این کشور استقلال پیدا کرد و با اتحاد 14 ایالت، فدراسیون مالزی تشکیل شد. البته بعد از مدتی، سنگاپور و برونئی از این کشور، جدا شدند و استقلال یافتند.
مردم مالزی
مردم مالزی از نژاد های مختلفی هستند. مالایی ها، چینی و هندی ها، نژاد های این کشور هستند اما هندی ها و چینی ها در اقلیت اند و مالایی ها بیشتر حکومت را در دست دارند. با وجود نژاد های گوناگون در این کشور، مالزی یکی از کشور های موفق در زمینه هماهنگی نژادی بوده است. دین رسمی مردم مالزی، اسلام است و بیشتر از نیمی از مردم مالزی، مسلمان هستند. به جز اسلام، بوداگرایی، مسیحیت و هندوگرایی هم در این کشور رواج دارد.
شرایط اقتصادی
تجار کشور های مختلف، از گذشته های دور برای تجارت به شبه جزیره مالزی می آمدند و چینی جات و ادویه، مهم ترین کالای بازرگانی به حساب می آمده است. در زمان استعمار انگلستان، قلع و محصولات کشاورزی مانند کائوچو و روغن پالم، از جمله مهم ترین صادرات این کشور به شمار می آمد. با استقلال حکومت مالزی، حاکمان تلاش کردند به تقلید از کشور های قدرتمند، صنایع کشور را توسعه دهند. در نتیجه با سرمایه گذاری ژاپن، در طی سالها، صنایع مالزی، جان گرفت و به صادرات اصلی این کشور تبدیل شد.
لوازم الکترونیکی، روغن پالم، مواد شیمیایی، نفت، انواع ماشین آلات و صنایع چوبی، مهم ترین صادرات مالزی را تشکیل می دهند که مالزی آنها را به کشور های سنگاپور، چین، ژاپن و ایالات متحده آمریکا، صادر می کند. در مقابل مالزی حدود ۱۴۷٫۷ میلیارد (طبق برآورد سال 2015)، از همان کشورها، کالا وارد می کند.
نکته مثبت در سفر به نقاط مختلف دنیا، آشنا شدن با فرهنگ مردم آن کشور است. دیدن فرهنگ مردم مختلف و شناخت نیازهای آنها از نزدیک، فرصت خوبی برای شناخت فرصت های صادراتی فراهم می کند. ما سفر های زیادی را به قصد تفریح رفتیم اما همیشه سعی می کردیم، نیم نگاهی هم به کار و حرفه خودمان داشته باشیم، تا بتوانیم فرصت های تجاری و ارتباط با هر کشوری را بهتر بشناسیم.
فعالیت داخلی |
---|
شروع مسیر رشد و پیشرفت در سال 1374 ( مشاهده بیشتر کلیک کنید ) |
فعالیت داخلی |
---|
تولیدتابلو گرین برد یا همان ( تخته سیاه) قدیمی خودمان در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |
گسترش دامنه فروش در شهر های دیگر ایران در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |