تغییرات جدید در صنعت چین
آخرین بازدید ما از کارخانه های چین در سال 98 صورت گرفت. در این سال هم مانند گذشته چین، در حال گسترش صادرات محصولات خود به سراسر جهان بود. اما در سال بعد یعنی سال 99، معادل سال 2020 میلادی، اتفاقی رقم خورد که باعث رکود شدید و ایجاد مشکلات پی در پی در صنعت چین و کل جهان گردید.
تحولات جدید تجارت و صنعت در چین
ویروس کرونا: در سال 2020، ویروس کرونا از کشور چین به کل جهان، سرایت کرد و میلیون ها انسان را مبتلا کرد. در پی این همه گیری، به مدت چندین ماه، کارخانه های زیادی در سراسر دنیا و در چین، به تعطیلی کشانده شد.
در نهایت، با وجود همه این محدودیت ها، محصولات تولیدی چین در سال 2020، به 3.854 تریلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل، افزایش داشت و تقریباً یک سوم بازار جهانی را به خود اختصاص داد.
تا این جا همه چیز به خوبی پیش می رفت اما دید منفی دنیا نسبت به همه گیری ویروس COVID-19، در کشور چین باعث شد تا این کشور به منبع آلودگی در دنیا شناخته شود. در نتیجه علاقه سرمایه گذاران به فعالیت در چنین بازاری کاهش یافت.
تعرفه های گمرکی و مشکلات سیاسی: از طرفی در پی اختلافات چین و آمریکا، ایالات متحده تعرفه های واردات محصولات چینی به این کشور را به شدت افزایش داد. و این یعنی کاهش صادرات به یکی از بزرگترین مصرف کننده های کالا های چینی!
البته در کنار آمریکا، کشور های اروپایی ای هم وجود دارند که به دلیل اختلافات با چین، از این تصمیم حمایت می کنند. در نتیجه تلاش می کنند تا به دلایل سیاسی، چین را در انزوای اقتصادی ببرند.
مجموعه ای از مسائل طولانی ، مانند تعرفه های بالا، کووید-19 و افزایش تنش های ژئوپلیتیکی منجر به مهاجرت دسته جمعی از تولیدات چینی و شروع سقوط اقتصاد چین شده است.
افزایش شدید قیمت انرژی در چین: علاوه بر این دلایل، چین با بحران برق روبروست. قیمت برق که قوه محرکه کارخانه ها است، بسیار افزایش یافته و این موضوع، تولیدات را برای کارخانه های بزرگ که صادرات چین را در اختیار دارند سخت می کند.
نقص در زنجیره تامین: مشکل بعدی تاخیر های مداوم زنجیره تامین در چین است که دیگر مانند سابق قادر به حمل و نقل محصولات به اقصی نقاط دنیا نیست. یک دلیل آن هم مهاجرت شرکت های زنجیره تامین از چین می باشد که با توجه به مشکلات دیگر تولید در چین به وجود آمده است. شرکت تحقیقاتی گاردنر سال گذشته فاش کرد که یک سوم رهبران زنجیره تامین قصد دارند حداقل بخشی از تولیدات خود را قبل از سال 2023 به خارج از چین منتقل کنند.
در نتیجه این موضوعات، حتی اگر هزینه های کم نیروی کار در چین را در نظر بگیریم، باز هم دیگر سرمایه گذاری در چین برای سرمایه گذاران خارجی به صرفه نخواهد بود. البته در کنار مشکلاتی که گریبان گیر اقتصاد چین است، مشخص است که آمریکا تلاش می کند برای بدست گرفتن دوباره اقتصاد جهان، با چین رقابت کند. بنابراین از هیچ گونه جوسازی در زمینه ناکارآمدی صنعت چین، کوتاهی نخواهد کرد. پس از بیماری کووید 19، اقتصاد آمریکا دچار صدمات جبران ناپذیری شده و سرزیر شدن محصولات چینی به بازار، باعث نابودی اقتصاد آمریکا خواهد شد. باید دید که چین علاوه بر حل مشکلاتش با آمریکا، چطور با مسائلی مانند بحران انرژی، دست و پنجه نرم می کند تا بتواند همچنان عنوان کارخانه جهان را حفظ کند.
فعالیت داخلی |
---|
شروع مسیر رشد و پیشرفت در سال 1374 ( مشاهده بیشتر کلیک کنید ) |
فعالیت داخلی |
---|
تولیدتابلو گرین برد یا همان ( تخته سیاه) قدیمی خودمان در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |
گسترش دامنه فروش در شهر های دیگر ایران در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |