بازدید از دانشگاههای کیف اکراین
کشور های CIS، به خاطر نزدیک بودن به کشور ایران با آن مبادلات تجاری زیادی دارند. بنابراین ما در سفر خودمان به کشور اوکراین، در مورد تجهیزات آموزشی این کشور و فرصتهای صادرات و تجارت بین ایران و اوکراین تحقیق کردیم. همانطور که در کشور ترکمنستان هم شاهد این موضوع بودیم، امکانات آموزشی کشور اوکراین در بسیاری از موارد، قدیمی و خراب شده بود.
تابلو های گچی و صندلی های دانشجویی، تا سالها استفاده می شد و به خاطر هزینه های زیاد خرید این وسایل، دور ریخته نمی شد. البته فرهنگ مردم هم در این مساله بی تاثیر نبود. مردم این کشورها سالهای زیادی تحت سلطه اتحاد جماهیر شوروی و عقاید ساده زیستی افراطی زندگی کرده بودند و نظام اقتصادی آنها حتی پس از فروپاشی شوروی هم، تغییر چندانی نکرده بود.
حقوق مردم همچنان کم و لوازم زندگی بسیار ساده بود. این کشور ها به خصوص ترکمنستان، تولید کنندگان بزرگی نداشتند و اکثر کالای مورد نیاز مردم، از طریق واردات تامین می شد. بنابراین با مقایسه محصولات تولیدی خودمان و محصولات موجود در این کشور ها، به این نتیجه رسیدیم که می توانیم با این کشور ها تبادلات تجاری خوبی داشته باشیم.
البته نکته مهمی در این بین وجود داشت: همانطور که توضیح دادم؛ بودجه ادارات دولتی این کشور ها و وضعیت مالی مردم، به اندازه ای نبود که توانایی خرید محصولات گران قیمت را داشته باشند. بنابراین باید برای شروع صادرات مسائل مختلفی مانند هزینه های گمرکی و حمل و نقل را در نظر می گرفتم و این کار چندان هم ساده به نظر نمی رسید.
علاوه بر توانایی خرید، مشکل دیگری که با آن روبه رو بودیم، کم توقعی مردم بود. حتی اگر ما محصولاتمان را با قیمت مناسبی عرضه می کردیم، مردم علاقه ای به خرید آن نداشتند زیرا فکر می کردند همان تجهیزاتی که دارند جوابگوی نیاز آنهاست و نیازی به خرید کالای جدید ندارند.
مشکل بازار روسیه و کشور های CIS، غالباً همین است. شما برای بازاریابی محصولات خود کار سختی در پیش خواهید داشت که البته بستگی به نوع کالای صادراتی نیز دارد. برای مثال کالا های ضروری مانند مواد خوراکی یا مواد خام مورد نیاز صنایع، نیازی به جلب نظر مردم ندارد امّا برای صادرات تجهیزات مانند تجهیزات آموزشی که بر اساس فرهنگ مردم، شرایط متفاوتی دارد، کار سخت تری در پیش دارید.
یکی از گزینه های خوب برای صادرات به اوکراین، صادرات انواع میوه خشک است. در کشور هایی مانند روسیه و کشور های شمالی که اقلیم سردی دارند، تولید محصولات کشاورزی در حجم وسیع، کار دشواری است. بنابراین می توانید با صادرات محصولاتی مانند خرما یا میوه خشک از این نیاز، بیشتری بهره را ببرید.
از طرفی کشور اوکراین در زمینه های صنعتی پیشرفته است و تجهیزات حمل و نقل و حتی دانه های روغنی مانند آفتابگردان و ذرت از اوکراین به ایران وارد می شود. بنابراین اگر قصد صادرات به هر کشوری را دارید سعی کنید کاملا در مورد تولیدات آن و البته فرهنگ مردم، تحقیق کنید که برای این کار مهم ترین راه سفر کردن است.
روی هر سال کلیک کنید
فعالیت داخلی |
---|
شروع مسیر رشد و پیشرفت در سال 1374 ( مشاهده بیشتر کلیک کنید ) |
فعالیت داخلی |
---|
تولیدتابلو گرین برد یا همان ( تخته سیاه) قدیمی خودمان در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |
گسترش دامنه فروش در شهر های دیگر ایران در سال 1376 ( جهت مشاهده کلیک کنید ) |